Spise- og utesteder i Lillehammer.

Jeg har bemerket meg at Lillehammer har et særdeles stort antall spise- og utesteder i forhold til innbyggertallet. Jeg får jo snart besøk av en skokk trøndere, og da bør jeg jo få en oversikt over hva Lillehammer har å by på. Jeg er sjokkert, det må jo være forferdelig vanskelig å få ting til å gå rundt når det finnes såååå mange konkurenter. Vel, når jeg først sitter på kunnskapen kan jeg like gjerne dele den, så her er en liten oversikt over noen av stedene (Det finnes jo sikkert flere enn hva jeg vet).

Parkcafeen: Her har de for det første veldig god mat, men stedet er også fantastisk for å nyte en deilig kald utepils på sommeren.

 

Cafe Stift: Super mat med mange smaker på dagen, store fine lokaler og et skikkelig utested på kvelden. Dette er en cafe som passer for alle, men i helgene er det mest studenter  her, sikkert  fordi de har digg musikk og rimelige priser.

Hvelvet: Jeg har aldri vært der, men det skal visst være fint her, og god mat. Ligger rett nedenfor Storgata ved Stortorget og Kunstmuseet.

 

 

Oliven Delikatesse: Kjempekoselig cafe, lunsjbar og butikk, midt i gågata. Her kan man ta en deilig utepils i sola på dagtid, og nyte sommerstemningen. PS: her jobber jeg :D

 

Lillehammer pizzeria & restourant: Familiested i Jernbanegata som krysser Storgata ved Kiwi. Disse bringer :)

 

Smett inn: Kaffeteria i et  lite smug ut fra Storgata.


Opus: Kaffeteria i Storgata,Granum bakeri: Lite bakeri i Storgata

 

"Toskana": Italiensk pizzaresturant med veldig fin beliggenhet midt i Storgata. Fin uteservering 

Peppes Pizza: Her vet man hva man får. Ligger i storgata og har fin uteservering om sommeren!
 

One Hand Clapping: Cafebar i Storgata

 

Dolly Dimple's: You know,  Pizza i storgata.Victoriastuen: Finere mat på Rica hotel.

 

Strada: Kjempefint og koselig lite sted som selger klær, kaffe og te. Spennende konsept egentlig :) 

Nikkers: Resturant, cafe og utested for folk i alle aldere med blant annet gode burgere og trubadur i helgene. Ligger i elvegata!

Vegg i vegg ligger Nikkers sport. her får du mat, pils og sport på store skjermer.

Garveriet: spise- og utested i Elvegata, med Saftige biffer på dagtid, og kalde drinker på kveldstid. 

 

Bryggerikjelleren: Flott mat, men også et skikkelig drikkested med stort utvalg pils. Bare synd de har innført 30- års grense på nettene. Tiltaket ble satt igang slik at de litt eldre skal kunne dra på byen igjen uten å måtte henge rundt en masse fjortiser :)   Pappa hadde nok digget dette stedet! Ligger vegg i vegg med Brenneriet og GarverietBrenneriet: Dette er det største utestedet mellom Oslo og Trondheim, og er spesielt verdt et besøk på fredagene da de serverer ulike typer grillet kjøtt med bufe. Senere på kvelden forvandles lokalet til et skikkelig utested for de som liker høg musikk og dansing... På folkemunne blir stedet ofte nevnt for å være et kjøttmarked ;) Ligger i enden av Elvegata
 ved Nikkers og garveriet

 

Paa Bordet: Et skikkelig spisested kjent for å ha god mat, ligger rett bak Garveriet og Bryggerikjelleren

 

På toppen av mølla finner man en liten bar Toppen bar:
:

Egon:
ligger rett ved siden av Mølla, nederst i elvegata, nedenfor storgata.

 

Smuget:  Her får du en burger (eller kebab) som du kan ta med deg på vegen. På sommeren har de et par koselige sitteplasser. Ligger i Elvegata, ved Nikkers Sport.

Ming Garden: Kinesisk mat i Storgata mot Politistasjonen (ikke i gågata)Håkons pøb: Dette er lillehammers bruneste pub, og ligger i Storgata, nord for Lilletorget.

 

Paddys: Ligger vegg i vegg med Håkons og er kanskje lillehammers nest bruneste pøb

Felix: som er med å konkurerer om brunheten ligger forøvrig i andre enden av storgata rett ved søndre park. Her er det en del konserter og metalmennesker :)

Orient pearl: Holder til i samme bygg som Felix. Asiatisk mat. 

Bingo'n: Studentenes eget sted med 18 års grense og greier :)

 

Lykkelige dager: I helt nye lokaler på Sigrid Undsets plass i Storgata. Blir mange uteplasser her til sommeren tenker jeg!

Har jeg glemt noen da???

 

Ha en fin dag videre, og ta turen innom Lillehammer en gang :)
 

 

2 kommentarer

Brigitte Kvarsnes

09.07.2012 kl.23:16

du verden, du har sannelig gjort litt av en jobb! Håper dine venner leser forslagene dine.. Det skulle ikke være noe problem å finne overnatting da.. Har du det bra ellers?

Kristina

07.10.2012 kl.02:48

Likte innlegget godt! Fint å vite for meg som nylig flyttet til Lillehammer:)

Skriv en ny kommentar

hits