Nydelige Trondheim!

Bryggene

NTNU, universitetet

Byen min


Æ e født i Trondhjem uti Sanden,
og siden har æ bodd der al mi ti´,
og Trondhjem er en by som ingen anden,
det trur æ ganske trøgt at æ kainn si.
Aa ja, æ e saa grænselaust taknæmli,
forde´ at æ e født i slik en by;
der e no alt saa koseli og hjemli´,
slik som den ligg der trøgt og godt i ly.

Refr.: Trondhjem, Trondhjem, at æ reist ifra dæ,
at æ koinne finn paa nokka slekt!
Naar æ tænke paa ka godt du ga mæ
e de´ som æ læste dekt!
Trondhjem, Trondhjem, no æ rætt forstaar dæ,
du min barndoms allerstørste ven!
Undres paa korless det gaar dæ
ka som heinne einn,
aldri reise æ fra dæ igjen!

Nei, bættere, æ tar den første baaten
aa sjer aa kommaa hjæm saa fort æ kainn.
Æ længte jo så æ e´ reint paa graaten,
aa ka æ gjør saa e´ de´ likedan!
Æ e´ saa gla i alt som e´ derhjemme
fra Ilevolden og til Lade gaard;
og Elsterparken kainn æ aildri glemme;
den va´ jo ailti leikeplassen vor!

Utsikten fra Kuhaugen
Nidarosdomen
Munkholmen
Gamle bybro, lykkens portal.
Barndomshjemmet mitt!

Jeg vokste opp i det store lyse huset helt fremst,  på Rosenborg i Trondheim. Vårt hus var et av de første i området nedenfor kuhaugen. Bildene ble tatt på 1920-tallet i forbindelse med utbyggingen av jernbaneboligene. Siden oldefar var lokomotivfører var dette et naturlig sted å bosette seg. Helt til høyre i bildet kan man i det fjerne skimte huset der Bestefar ble født og lærte sine første singsakergloser. Mannen prata jo "fintrønder" så klart. 

Årsaken til alt dette Trondheimstøvet er selvfølgelig at jeg fikk poskeegg i pasten fra Manna i dag, og da får man litt hjemlengsel!5 kommentarer

02.04.2012 kl.23:46

Heia:) Satt bare på nettet i kveld og søkt på oppussing av kjøkken.. Å plutselig e æ innpå en kjempe fin blogg som skrives av et kjent ansikt!:)Så fint du har det Sunniva..virkelig flott! Utrolig artig å få hør og sjå koss du har det:) Annifrid her..håpe du huske mæ:P (Bispehugen,kuhagen,bjugn,helga besøk te dæ etter at familien min flytta)

Her i trøndelag våkna vi te full vinter igjen:( Æ vil ha vååår nooo..

jaja,e vel itj nåkka æ kan bestæm..

Ellers har vi en rolig påske her i Bjugn. Ska jobbe litt,kanskje tørk støvet av nå ski og få sykkelen ned i kjelleren igjen!! klem fra Annifrid. Har tenkt på deg..glemmer aldri venner man hadde som barn..Huske dæ som livsglad,enerigrik,kreativ,omsorgsfull og snill jente:)

Shinabu

05.04.2012 kl.01:02

Annifrid :D Så utrolig koselig. Selvfølgelig har jeg ikke glemt deg må du skjønne, jeg driver å søker etter deg på facebook i ny og ned. Jeg og Karoline har faktisk prata om at det er synd vi ikke har sett mer til deg. Enn at du ikke har facebook :O, men morsomt var det at bror din nettopp har lagt meg til som venn, og der så jeg et bilde av en nyyyyydelig unge som visstnok skulle være din. Prikk lik deg :) Gratulerer massevis med familie!

Hele poenget med bloggen var jo at venner og familie skulle ha et sted å titte innom, bare for å se hva jeg driver med for tiden og sånn. Du får starte blogg du også!

Det hadde vært utroooolig gøy å se deg igjen. Virkelig! Du får ta med barna/ barnet til Lillehammer og Hunderfossen i sommer og så tar vi et par utepils i samme slengen!! :D

05.04.2012 kl.15:30

Ja, det er synd at vi mistet kontakten.. Men som sagt hadde jeg ikke glemt deg eller Karoline:) Hadde virkelig vært artig å fått møtt deg igjen!! Altfor lenge sia vi har møttes.. Traff mora di en sjelden gang når jeg bodde i byn.. Flytta tebake te bjugn i 2009,når æ venta på at Anne Sofie skulla kom te verden. Hu blir tre år te sommeren.. Hjelpe mæ,tida går så fort!

Du får si fra når du tar en tur oppover te trøndelag! Ellers kan æ ta toge te Lillehammer å besøk dæ/dåkker te sommern:) Du må hils Karoline så my å!! Bor hu i Oslo el??

I kveld ska æ ut på pøbbkveld/bonfæst:P Artig d å,hehe.. E itj akkurat så mang uteplassa her i bjugn:P

Klem i fra Annifrid:)

Shinabu

11.04.2012 kl.03:57

Funny! I 2009 starta jeg å studere :P Karoline har flytta tilbake i det gamle nabolaget med samboer, stor svart hund og bolle i magen. Skal hilse henne masse neste gang jeg treffer henne. Det blir nok lenge til jeg reiser hjem, men det hadde vært virkelig koselig å få besøk i sommer altså. Dessuten må du passe på å komme deg litt ut av Bjugn i ny og ned :P Du finner nok nr mitt i katalogen. Kan ikke ta alt her vettu :)

12.04.2012 kl.10:09

så flotte bilder Synøva :)) Artig å se hvor du kommer fra. Vi elsker Trondheim vi også. Vi pleier å ta en busstur .. Bakklandet er favoritten :))

Skriv en ny kommentar

hits